ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ

Μια διαφορετική ματιά στα γεγονότα...

Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014 14:46

Σάλος από το πρώτο, εμπνευσμένο tweet της CIA

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η CIA, έστω και καθυστερημένα, έχει πλέον επίσημο λογαριασμό στο Twitter! Μάλιστα, για να κάνει αμέσως αισθητή την παρουσία της στο διάσημο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το πρώτο “τιτίβισμα” ήταν χαρακτηριστικό της μυστικότητας της Υπηρεσίας: “Δεν μπορούμε ούτε να επιβεβαιώσουμε, ούτε να αρνηθούμε ότι αυτό είναι το πρώτο μας tweet”.

Αμέσως το διαδίκτυο πήρε φωτιά. Μόνο μέσα σε δύο ώρες το μήνυμα είχε αναδημοσιευτεί 85.000 φορές, και η CIA απέκτησε περισσότερους από 105.000 “ακόλουθους”. Σε λιγότερο από 24 ώρες, οι followers έφτασαν τους 385.000.

Όσο για τα σχόλια; “@CIA πώς αισθάνεσαι που σε ακολουθούν για πρώτη φορά;” τουίταρε χαρακτηριστικά ένας χρήστης.

Σκοπός της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ,είναι “να μπορεί να συνδέεται πιο άμεσα με το κοινό και να παρέχει πληροφορίες για την αποστολή, την ιστορία και άλλες εξελίξεις της”, όπως δήλωσε ο διευθυντής της, Τζον Μπρέναν σε ανακοίνωσή του.

Η CIA υποσχέθηκε ακόμη να αναρτά τα “τελευταία νέα, ανακοινώσεις και πληροφορίες καριέρας”, καθώς και καλλιτεχνήματα από το μουσείο της CIA, ενημερώσεις από το παγκόσμιο βιβλίο δράσης της και μη διαβαθμισμένες μυστικές πληροφορίες.

Δημιουργώντας λογαριασμούς στο Facebook και το Twitter, η CIA διευρύνει την περιορισμένη διαδικτυακή της παρουσία πέρα από την επίσημη ιστοσελίδα της και τους λογαριασμούς σε Flickr και YouTube.

Ωστόσο, συγκριτικά με άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες ήταν κάτι που μάλλον έπρεπε να κάνει νωρίτερα . Η NSA “μπήκε” στο Twitter το 2009, το FBI το 2008 και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ το 2007.

ΠΗΓΗ: rizopoulospost.com

Διαβάστηκε 669 φορές
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

Αναζήτηση Άρθρου

Επιλογή Κατηγορίας

Ημερολόγιο Άρθρων

Συνδρομή NewsLetters

Σύνολο Επισκεπτών

free counters

socialb about-us textsb

facebook
twitter

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα».


Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.


Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας.

 

Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου.


Πλάτων, 427-347 π.Χ., Φιλόσοφος

 

Developed by  // Copyright© 2011 - 2014

 

 

Κορυφή
Τέλος